Diggy Dex

Rapper, zanger en liedjesschrijver Diggy Dex werd in 1980 geboren als Koen Hansen. Vanaf zijn elfde kreeg hij gitaarles, vanaf zijn 15e begon hij met rappen. Nadat hij twee albums opnam met rapgroep DAC ging hij solo verder. Met succes: zijn eerste hit Slaap lekker (Fantastig toch) samen met Eva de Roovere uit 2009 werd meteen zijn grootste tot nu toe – in Nederland én België. Maar in 2015 scoorde hij weer een top 10-hit, deze keer met Treur niet (Ode aan het leven), samen met JW Roy. Het nummer kreeg platina, net als zijn duet Ik huil alleen bij jou met Ali B het jaar erop.

Diggy Dex maakte tot nu toe zeven albums en werkte met vele grote namen (waaronder zijn eigen helden Herman van Veen en Boudewijn de Groot!). In 2020 verraste hij de kijkers van Beste zangers en bleek ook een niet onverdienstelijk zanger. Daarnaast schreef hij al liedjes met en voor Guus Meeuwis, André Hazes, 3JS, Kinderen voor Kinderen, Miss Montreal en Suzan en Freek.

Het meest recente album Carrousel verscheen in 2021, maar breidde hij dit jaar nog uit met liedjes zoals Kan het niet met Glenn Faria, Wie is hier nou gek en zijn huidige hit Allermeest. Afgelopen mei gaf hij een eigen concert in AFAS Live, nu komt hij Ziggo Dome op stelten zetten als speciale gast.