Dolly Dots

De Dolly Dots hebben ontegenzeggelijk een belangrijke bijdrage geleverd aan de emancipatie van de popmuziek. Zes unieke, onderscheidende karakters, allemaal passend gestyled en met een gedurfde uitstraling, wisten met melodieuze en pakkende popsongs een nieuwe trend te zetten in de Nederlandse muziekscene. Met hun ongekende populariteit vanaf eind jaren zeventig werden Angela, Angéla, Anita, Ria, Patty en Esther voorbeelden voor vele jonge meisjes en inspireerden meidengroepen die naar voorbeeld van de Dolly Dots werden geformeerd.

De Dolly Dots scoorden vele hits binnen en buiten Europa, zoals hun debuutsingle ‘(Tell It All About) Boys’, ‘Hela-di-ladi-lo’, ‘P.S.’, ‘Do Wah Diddy Diddy’, ‘She’s A Liar’ en hun grootste hit in Nederland: ‘Love Me Just A Little Bit More’. In Japan behaalde de groep zelfs platina met het nummer ‘Radio’. Het succes leidde tot een eigen tv-serie, een heuse speelfilm (‘Dutch Treat’) en populaire merchandise. Toen de band er in 1988 voor het eerst een punt achter zette zag de muziekwereld er mede door de Dolly Dots blijvend anders uit.

Na de succesvolle reünie in 2007 en 2008 met uitverkochte concerten in Ahoy en een tour langs concerthallen overleed Ria Brieffies in 2009 na een ziekbed. Daarmee was het klaar. Maar toen de vijf overgebleven leden in 2016 toch weer eens optraden bij de Toppers in de Arena, bleek dat hartverwarmend leuk. Het leidde tot de uitverkochte theatertournee die, met enige vertraging vanwege de coronacrisis, vorige week van start ging. Het grote avontuur wordt groots en in stijl afgesloten met Symphonica in Rosso 2022.