Glennis Grace

Ze heeft een van de grootste strotten van ons land: met haar gouden stem pakt zangeres Glennis Grace iedereen in. Glenda Batta, zoals ze werd geboren, is niets anders gewend: al op haar elfde mocht ze optreden bij Julio Iglesias.

Whitney Houston is een soort rode draad door haar leven. Volgens eigen zeggen ontdekte de kleine Glenda de kracht van het zingen toen ze van haar moeder het singletje van One Moment In Time kreeg. Ter plekke besloot de latere Glennis dat ze net zo goed wilde worden als haar grote voorbeeld. Vervolgens behaalde ze haar eerste succes toen ze al 16-jarige de Soundmixshow won, met haar vertolking van dezelfde Whitney. En nu brengt Ms. Houston haar óók nog internationaal succes!

Hier in Nederland is er weinig wat Glennis nog niet heeft gedaan. Met de Soundmixshow-winst sleepte ze een platencontract in de wacht, een Top 50-hit met I’m Gonna Be Strong én een eerste album, Real Emotion. Ze deed in 2005 voor Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival met My Impossible Dream, bracht ene Nederlandstalig album uit, Glennis, en brak opnieuw door via het programma De Beste Zangers Van Nederland (tegenwoordig Beste Zangers), door haar vertolking van Volumia!’s hit Afscheid.

Ook op televisie staat Glennis haar mannetje: ze was jurylid in The Next Pop Talent en was al twee seizoenen te zien als coach in It Takes 2. Met nóg drie dijken van zangeressen (Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley en Berget Lewis) en Candy Dulfer vormt ze al jaren de Ladies of Soul, die elk jaar meerdere keren de Ziggo Dome uitverkopen.

Glennis heeft meerdere Buma NL Awards op haar nachtkastje staan voor Beste Zangeres en bracht tot nu toe een aardig stapeltje albums uit. In Nederland kan niemand op muziekgebied meer om haar heen en nu is daar dus interesse vanuit Amerika, waar ze zelfs een optreden gepland heeft staan. Geniet bij Symphonica in Rosso nog maar even van haar, voordat ze weg is, het grote succes achterna!

Foto:  Esther Elise de Heij