Symphonica in Rosso 2017 aangekondigd

31 oktober 2016

Zojuist heeft Marco Borsato in RTL Late Night bekendgemaakt dat Simply Red het stokje van hem overneemt als hoofdartiest van Symphonica in Rosso, dat volgend jaar zijn tiende editie beleeft. De Britse band zal samen met Guido’s Orchestra de Ziggo Dome doen rood kleuren op 25 oktober 2017. De kaartverkoop is direct van start gegaan.

symphonica-simply-red-late-night

Simply Red brak door in 1985, met Money’s Too Tight to Mention van het soulvolle debuutalbum Picture Book, dat een internationaal succes werd. Voor volgende albums haalde de band ook invloeden uit de funk, reggae, jazz en dance, zonder haar onmiskenbare eigen sound te verliezen. “Je kunt je ogen dicht doen en naar een willekeurige opname van ons luisteren en je weet meteen wie het is”, zegt zanger Mick Hucknall. “Dat is een aspect van onze carrière waar ik erg trots op ben.”.

Simply Red verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen albums. De band heeft een tijdloze reeks songs afgeleverd, waaronder de hits Holding Back The Years, If You Don’t Know Me By Now, Something Got Me Started, The Right Thing, Stars, Fairground en Sunrise.

Na een pauze van vijf jaar keerde Simply Red in 2015 weer terug op het internationale podium met een nieuw album ‘Big Love’ en een wereldtournee waarin het dertigjarig bestaan van de band gevierd werd. Eerder dit jaar was de band afsluitend headliner op North Sea Jazz.

Gastartiesten Symphonica in Rosso 2017 bekend

Symphonica in Rosso is natuurlijk niet compleet zonder bijzondere gasten! Vandaag zijn de gastartiesten voor de komende editie bekendgemaakt. Naast hoofdartiest Simply Red zullen ook KT Tunstall, Glennis Grace en Ruben Hein hun opwachting maken op 25, 26 en 28 oktober.

Zangeres, componiste en multi-intrumentaliste KT Tunstall brak door met het nummer Black Horse & The Cherry Tree. Het was afkomstig van haar debuutalbum Eye On The Telescope, waar ook die andere hit, Suddenly I See, op staat. Inmiddels staat het aantal uitgebrachte Tunstall-albums op vijf: vorig jaar verscheen haar nieuwste, KIN.

Glennis Grace geldt al jaren als een van Nederlands beste zangeressen. Ze won onder andere meerdere Buma NL Awards voor Beste Zangeres en maakt deel uit van de succesvolle formatie Ladies of Soul. Afgelopen juni gaf de zangeres zelfs haar eerste optreden in de Verenigde Staten, waar ze ook nieuwe muziek opnam.

Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Vanaf de release van zijn eerste single Elephants raakte zijn muzikale carrière in een stroomversnelling. Het grote publiek maakte in 2013 kennis met Ruben, toen hij zich als vaste muzikale gast verbond aan het programma Linda’s Zomerweek van Linda de Mol. Momenteel werkt hij aan een nieuwe, derde plaat, die eind 2017/begin 2018 wordt verwacht.

Derde concert Symphonica in Rosso 2017

Wegens succes is een derde datum aan de reeks Symphonica in Rosso met Simply Red toegevoegd. Ook op zaterdag 28 oktober staat de Britse band samen met Guido’s Orchestra en gastartiesten in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor deze extra show is inmiddels gestart. Voor de eerste shows op 25 en 26 oktober zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Tweede Symphonica in Rosso met Simply Red

De kaartverkoop voor de eerste Symphonica in Rosso op 25 oktober is zo succesvol dat een tweede datum is toegevoegd. Simply Red zal samen met Guido’s Orchestra ook op donderdag 26 oktober de Ziggo Dome rood doen kleuren. De kaartverkoop voor deze tweede show start vandaag om 12.00 uur. Voor de eerste show zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

“Eigenlijk was ik van plan na de jubileumtournee voor ons dertigjarig bestaan niet meer op te treden tot het volgende jubileum over een jaar of vier.”, aldus Hucknall. “Maar toen kwam deze kans om op te treden met dit grote orkest. Daar kon ik geen nee tegen zeggen. Dit worden mijn enige concerten volgend jaar. Ik doe dit alleen maar vanwege het orkest. It’s the magic of the sound”.