nick-en-simon-2011-720×290

28 oktober 2016

Symphonica in Rosso 2022 terugkijken

Zondag 18 december kun je Symphonica in Rosso 2022 met de Dolly Dots terugkijken op NPO1 om 21.30 uur. De dag ervoor kun je trouwens kijken naar een documentaire over onze hoofdartiesten van dit jaar.

Meer informatie vind je op de site van Omroep Max.

Gastartiesten Symphonica in Rosso 2022 bekend

Symphonica in Rosso is natuurlijk niet compleet zonder bijzondere gasten! Vandaag zijn de gastartiesten voor de komende editie bekendgemaakt. Naast de hoofdartiest Dolly Dots, maken ook Roberto Jacketti & the Scooters, Diggy Dex en de danser Shinshan op 14 december hun opwachting.

Roberto Jacketti & the Scooters scoorde in 1984 een grote hit met I Save The Day. De band rond zanger Erik van der Hoff kreeg diverse prijzen, waaronder een Zilveren Harp. In 1989 viel de groep uit elkaar. Sinds 2003 komen de bandleden een a twee keer per jaar samen voor gelegenheidsoptredens, onder meer voor de Vrienden van Amstel Live. Dit jaar viert de band haar 40 jarige vriendschap met meerdere optredens.

Rapper, zanger en liedjesschrijver Diggy Dex bracht vorig jaar zijn zevende album Carrousel uit. De afgelopen jaren is de rapper continu onderweg geweest met zijn band. De reis begon bij het succes van het album Golven, waarna hij en zijn muzikale familie met de Karavaan tour verder door het land trokken. In vijf clubtournees, een theatertournee, inclusief een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, een uitverkochte AFAS Live, en talloze festivals deelde Diggy Dex zijn muziek met duizenden mensen. Zijn nieuwe single Allermeest werd onlangs uitgeroepen tot NPO Radio 2 Top song.

Danser Shinshan, geboren als Jean Salazar Tavera, maakte in 2019 enorme indruk in het programma ‘Holland’s Got Talent’ dat hij ook won. Ook won hij dat jaar de eerste Red Bull ‘Dance Your Style’ wereldfinale in Parijs. Zelf omschrijft de breakdancer zijn stijl als een Cubaanse slang; flexibel, maar ook ritmisch en statisch.

Symphonica in Rosso 2022 met de Dolly Dots

Symphonica in Rosso keert op 14 december 2022 terug met als hoofdartiest de Dolly Dots. Het concert, onder begeleiding van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren, vormt de grote finale van de huidige reünietour. In een roodgekleurde Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want Symphonica in Rosso wordt hun allerlaatste show.

Momenteel trekken de Dolly Dots langs Nederlandse theaters met hun succesvolle Sisters on Tour reünietournee, in het kader waarvan deze week ook de nieuwe single ‘Are You With Me’ verscheen. “Symphonica in Rosso is het allermooiste podium om met elkaar afscheid te nemen van onze fans”, aldus de dames zelf. “We hebben dan bijna 45 jaar samen achter de rug. We nemen onze band onder leiding van Sven Figee mee, Guido komt ons versterken met zijn geweldige orkest en we nodigen gasten uit waar we van houden om er een onvergetelijke avond van te maken. Wat een feest wordt dit!”

tickets

Nieuwe single Dolly Dots

Ruim veertig jaar na het verschijnen van hun eerste hit ‘(Tell It All About) Boys’ is er nu een nieuwe single: ‘Are You With Me’.

Dolly Dots: “Wat was het heerlijk om na al die jaren samen terug te zijn in de studio. ‘Are You With Me’ sluit naadloos aan bij hoe wij deze mooie reeks optredens beleven. Jullie zijn een grote warme deken en maken deze tour tot één groot feest!”

Klik hier voor andere stream platforms.