In 2006 ging de eerste editie van Symphonica in Rosso succesvol van start met Marco Borsato. De geliefde zanger stond maar liefst tien keer in een uitverkocht GelreDome in Arnhem en brak hiermee alle records. Vanaf 2013 vinden alle concerten plaats in Ziggo Dome, Amsterdam.
Symphonica in Rosso 2017 had weer een buitenlandse hoofdartiest, Simply Red gaf hun enige optreden van dat jaar tijdens Symphonica in Rosso.
“Eigenlijk was ik van plan na de jubileumtournee voor ons dertigjarig bestaan niet meer op te treden tot het volgende jubileum over een jaar of vier.”, aldus Hucknall. “Maar toen kwam deze kans om op te treden met dit grote orkest. Daar kon ik geen nee tegen zeggen. Dit worden mijn enige concerten. Ik doe dit alleen maar vanwege het orkest. It’s the magic of the sound“.
De gastoptredens bij deze editie werden verzorgd door KT Tunstall, Ruben Hein en Glennis Grace.
Waar Marco eerst nog hoopte op een reeks van vier concerten, werden het er uiteindelijk maar liefst twaalf! Meer dan 200.000 enthousiaste fans zagen een fantastische show.
Symphonica in Rosso 2013 was een bijzondere editie die zowel in GelreDome als Ziggo Dome plaatsvond. Hoofdgast was een van de meest succesvolle Nederlandse zangeressen ooit, Anouk.
“De vraag of ik hoofdact op Symphonica in Rosso wilde zijn, kwam precies op het juiste moment”, aldus Anouk. “Ik was klaar met de opnames van mijn nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’ en om die nummers live echt eer aan te doen zou ik ze het liefst met een orkest willen uitvoeren”.
In het prachtig decor en onder de begeleiding van Guido’s Orchestra bracht Anouk haar vele hits ten gehore. Ook gaf Trijntje Oosterhuis act de presence voor een spetterend gastoptreden.
In oktober 2012 kwam Doe Maar, de populairste band die Nederland ooit gekend heeft, nogmaals bij elkaar voor vier onvergetelijke avonden in het GelreDome. Het Doe Maar-virus verspreidde zich nog een keer over Nederland en er werd nog lang nagepraat over de bijzondere uitvoering van de tijdloze reggaemuziek.
Hits als Doris Day, Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar), Is Dit Alles, De Bom, 1 Nacht Alleen en Pa werden samen met het 40-koppig symfonisch orkest Guidos Orchestra in speciale arrangementen uitgevoerd. Ook waren er gastoptredens van Frank Boeijen, Het Goede Doel, Erik Mesie (Toontje Lager), Nol Havens (VOF de Kunst) en Gers Pardoel. Het dak ging eraf en de sfeer was onvergetelijk.
Nick & Simon waren in oktober 2011 de hoofdartiesten van de zesde editie van Symphonica in Rosso. Het duo speelde maar liefst vier keer in het GelreDome. Alle grote hits kwamen voorbij en werden in samenwerking met Guido’s Orchestra in een geheel nieuw jasje gestoken. Met de klassieke arrangementen werd er een andere dimensie aan het repertoire gebracht.
De 3JS, Acda en de Munnik en Pearl Jozefzoon waren de gastartiesten. De 3JS brachten samen met Nick & Simon het Wiegelied ten gehore, waarmee zij het hele stadion aan het dansen kregen. Acda en de Munnik spanden met Nick & Simon samen voor een battle met de single Kijk Me Na (Keizer en de Munnik) en Sterker Nu Dan Ooit (Nick & Thomas). Pearl Jozefzoon had een duet met Simon en was samen met Nick verantwoordelijk voor één van de hoogtepunten van de avond met het duet Vivo Per Lei van Andrea Bocelli.
De jubileumeditie van Symphonica in Rosso bood ruimte aan een echte wereldster: Sting. Hij werd begeleid door het prestigieuze Britse Royal Philharmonic Concert Orchestra onder leiding van dirigent Steven Mercurio.
In de warme entourage en in een prachtig en spectaculair decor van de Symphonica in Rosso 2010 waren de 60.000 bezoekers getuige van de grootste hits van Sting en The Police in een symfonische uitvoering. Iedereen bleek in topvorm te verkeren: dirigent Steven Mercurio die op meeslepende wijze dirigeerde. Jo Lawry, de betoverende Australische jazz-zangeres die als tweede stem fungeerde. Maar ook Sting’s zoon Joe Sumner (Fiction Plane), bandoneonspeler Carel Kraayenhof en trompettist Colin Benders AKA Kyteman. Van het gastoptreden van Colin Benders was Sting zo onder de indruk dat hij de trompettist terughaalde voor nog een extra nummer.
De vierde editie van Symphonica in Rosso met Diana Ross ging bijna niet door vanwege het faillissement van The Entertainment Group, maar gelukkig stond dankzij het ingrijpen van Marco Borsato en Mojo Concerts de diva uiteindelijk alsnog te stralen op het podium. Ze bracht tijdens twee uitverkochte concerten hits als ‘Upside Down’, ‘My Old Piano’ en ‘I’m Coming Out’. Speciale gast dat jaar was Alain Clark.
Na twee nationale sterren was het in 2008 de beurt aan wereldster Lionel Richie. Lionel veroverde onze harten en raakte ons met zijn charismatische stem en energieke performance. Met veel vuurwerk, dansers en een razend enthousiast publiek maakte Lionel er een Symphonica in Rosso-waardig spektakel van. De uitgedoste fans kleurde het GelreDome weer mooi rood, hetgeen zorgde voor een schitterend visueel. Onder begeleiding van het 40-koppige orkest van Guido’s Orchestra bracht hij zijn wereldberoemde hits ten gehore. Lionel hield de lat van Symphonica in Rosso hoog en bezorgde iedereen een topavond met een ongekende hoogtepunten en een gezellige sfeer.
Na het immense succes in 2006 werd besloten om van Symphonica in Rosso een terugkerend evenement te maken. In 2007 nam Paul de Leeuw het stokje over van Marco Borsato en maakte er eveneens een spectaculaire entertainmentshow van. De humoristische alleskunner gaf alles in het roodgekleurde GelreDome samen met zijn gastartiesten. Paul is een veelzijdige vakman en uiteraard een zeer getalenteerde zanger en hij bleek bijzonder op zijn plaats tijdens de vijf uitverkochte shows in Sypmhonica in Rosso. Net als het voorgaande jaar deed Paul dit onder begeleiding van het symfonisch orkest Guido’s Orchestra. Het werd een top feest waarin schaterlachen en kippenvelmomenten elkaar in een rap tempo opvolgden. Paul de Leeuw ontving de volgende gastartiesten: Leontine Borsato, Adje, Cor Bakker, Marco Borsato, Edsilia Rombley, Alderliefste en Simone Kleinsma.
In 2006 ging de eerste editie van Symphonica in Rosso succesvol van start metMarco Borsato. De geliefde zanger stond maar liefst tien keer in een uitverkocht GelreDome in Arnhem en brak hiermee alle records. Meer dan driehonderdduizend bezoekers bezochten de concerten. De indrukwekkende shows vol muzikale passie en dynamiek lieten het publiek ademloos achter. Een show van dit kaliber en internationale allure was tot dan toe in Nederland nog nooit vertoond. Onder begeleiding van het 40-koppig symfonisch orkest kleurde Marco Nederland Rood en zorgde ervoor dat wij verslaafd raakten aan het fenomeen Symphonica in Rosso. Ook Arnhem en omgeving waren in de ban van de concertreeks. Vanaf het station tot aan het GelreDome kleurde de stad rood met vlaggen, posters en duizenden in rood geklede fans. De horeca speelde hierop in door speciale Borsato menu’s samen te stellen en het organiseren van Borsato afterparty’s.