The European Pop Orchestra

Ook deze editie is het orkest onder leiding van orkestleider, vioolsolist en componist Guido Dieteren weer aanwezig. The European Pop Orchestra (voorheen Guido’s Orchestra) is betrokken geweest bij elke editie van Symphonica In Rosso, behalve bij Sting, die destijds zijn eigen orkest meebracht.

Publiek en pers zijn het erover eens: het orkest van ‘The Maestro’ Guido maakt Symphonica in Rosso compleet! Of, zoals frontman Guido Dieteren zelf ooit zei: “Symphonica In Rosso moet iets toevoegen aan de muziek van de artiest; daarbij brengt ons orkest bijvoorbeeld een extra groove of een romantische deken om een nummer heen. Het is zo’n geweldig concept! Een pop-meets-classic productie, maar dan 2.0 – met alle respect voor alle andere projecten. De artiesten die meedoen vinden het altijd geweldig; met Diana Ross hebben we zelfs nog steeds contact.”

Naast met bijna alle SiR-acts (Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Nick & Simon, Doe Maar, Anouk en Simply Red) werkte The European Pop Orchestra ook samen met Andrea Bocelli, Jan Smit, dj Afrojack, VanVelzen, Alessandro Safina en nog vele anderen. Het orkest trad live voor meer dan 1,7 miljoen mensen op en schreef al negen (meervoudig) platina cd/dvd’s en drie gouden platen op haar naam.

Ook in het buitenland wint The European Pop Orchestra terrein: het orkest deed al grote eigen tournees in de VS, Canada en China.
Zie voor meer informatie www.themaestro.nl.